sabaFLEX, Transfil, sabac, Serafil, Serabraid, TeXam и META са сертифицирани по Еко-Текс-Стандарт 100 за текстил, при чието производство не са използвани вредни вещества.

sabaFLEX, sabac, Serafil, TeXam
Eko-Tex сертификат, DE
Eko-Tex сертификат, EN

Transfil, Serabraid, META
Eko-Tex сертификат, DE
Eko-Tex сертификат, EN

Специални конци - sabaFLEX, Transfil, пашкули и други

sabaFLEX – еластичен шевен конец от PTT

(политриметилен терaфталат/Polytrimethylenterephthalat)

Transfil – полупрозрачен полиамиден монофиламентен конец за пришиване на етикети, обиване на щори и др.

Пашкули sabaC и Serafil

sabaFLEX е иновативният, изключително еластичен конец от специално разработена суровина за високоеластични шевове.

Transfil – полупрозрачен полиамиден монофиламентен конец, който се използва за най-различни цели. Препоръчваме за подсигуряване на функционалността на конеца да се използва специлен контейнер, който може да се закупи от нас.

TeXam - декоративен полиестерен шевен конец, обединяващ здравината и устойчивостта на мултифиламентните конци и матовия автентичен вид на памучните конци. Изключително издържлив на тежки абразивни обработки на деним. Подходящ за облекла, обувки, чанти, тапицерии и други изделия от кожа и тежи тъкани, при които декоративните шевове не трябва да имат специфичния блясък на традиционните мултифиламентни конци.

Пашкулите sabaC са направени от висококачествен 100% полиестерен сърцевинен конец, който съчетава отлична прошивност с достатъчна здравина на шева.

Пашкулът Serafil 120/2 е от 100% полиестерен мултифиламентен конец, който съчетава изящен вид на капитонираното изделие с оптимални прошивни качества. Основното им предимство е съчетанието от по-голяма дължина на конеца в един пашкул и еднаква дължина във всички пашкули, което намалява спиранията на машината за смяна на долен конец.

VENUS е изключително здрав шевен конец от високоякостни, предварително стабилизирани  мултифиламенти от полиамид 6.6. Той предлага висока здравина на шева, отлична устойчивост на претриване, възстановяване на шева след разтегляне и устойчивост на нагряване по време на шиене. Слепването (бондинг), необходимо за предотвратяване на разсукването при зиг-заг,  допълнително подобрява прошивността при високи скорости и повишава производителността. VENUS се използва при изработката на обувки и кожени изделия, тапицирани мебели, както и в автомобилната промишленост. Предлага в голям асортимент от цветове и дебелини.

Етикет №РазфасовкаВид на разфасовкатаСтандартни цветовеПрепоръчителна игла
Oxley VENUS 10
1500mКонус с основа12Nm 160 - 200
Oxley VENUS 201 500mКонус с основа27Nm 120 - 140
Oxley VENUS 30

2 500mКонус с основа500Nm 110 - 130
Oxley VENUS 403 500mКонус с основа 9Nm 100 - 120

Oxley VENUS 605000mКонус с основа59Nm 90 - 110
Oxley VENUS 809000мКонус с основаNm 70 - 90
TEXAM 12 1000mКонус с основа 38Nm 150 - 170

TEXAM 30 300mМакара30Nm 110 - 130
sabaFLEX 80 2000mКонус с основа48Nm 80 - 100
sabaFLEX 1203000mКонус с основа138Nm 70 - 80
sabac SPA 120 Размер 10Пашкул24Nm 70 - 80
Размер 11Пашкул14
Serafil STP 120/2 Размер 10Пашкул3Nm 70 - 80
Размер 11Пашкул1
Transfil 20 12 000mШпула2Nm 130 - 160
Transfil 3020 000mШпула2Nm 100 - 130
Transfil 50 40 000mШпула2Nm 80 - 100
Transfil 70 45 000mШпула2Nm 80 - 90
Transfil 11060 000mШпула2Nm 70 - 80
META 30 700mКонус с основа3Nm 110 или по-голяма
Oxley VENUS 10За шевове на тежки тъкани и технически текстил както и за обувки и кожени изделия, екипировка за катерене, обезопасителни и предпазни колани, парашути и автомобилни седалки, както и при многопосочни шевове (зиг-заг). Сферите на приложение са само примерни и налагат предварителното изпробване на съответните индивидуални технически качества и спецификации.
Oxley VENUS 20
За шевове на тежки тъкани и технически текстил, на лична предпазна екипировка, както и за обувки и кожени изделия, облекло за мотористи, водолазни костюми, тапицирани мебели, изтривалки, седалки в автомобили и самолети, обезопасителни и предпазни колани и при многопосочни шевове. Сферите на приложение са само примерни и налагат предварителното изпробване на съответните индивидуални технически качества и спецификации.
Oxley VENUS 30
За шевове на тежки тъкани и технически текстил, седалки в автомобили и самолети, тапицирани мебели, лична предпазна екипировка, облекло за мотоциклетисти, водолазни костюми, изтривалки, обезопасителни и предпазни колани и при многопосочни шевове. Сферите на приложение са само примерни и налагат предварителното изпробване на съответните индивидуални технически качества и спецификации.
Oxley VENUS 40За шевове на тежки тъкани и технически текстил, седалки в автомобили и самолети, тапицирани мебели, лична предпазна екипировка, екипировка за катерене, облекло за моторни спортове, водолазни костюми, изтривалки и килими, обезопасителни и предпазни колани и при многопосочни шевове. Сферите на приложение са само примерни и налагат предварителното изпробване на съответните индивидуални технически качества и спецификации.
Oxley VENUS 60За обувки и кожени изделия, лична предпазна екипировка, тапицирани мебели, юргани, възглавници и покривки за легла, водолазни костюми и филтри, обезопасителни и предпазни колани и при многопосочни шевове. Сферите на приложение са само примерни и налагат предварителното изпробване на съответните индивидуални технически качества и спецификации.
Oxley VENUS 80
За обувки и кожени изделия.
TEXAM 12За декоративни шевове на кожени изделия като чанти, колани, обувки, дънки, облекло, домашен текстил и тапицирани мебели.
TEXAM 30Украсителни шевове за мъжко, дамско, детско както спортно и работно облекло, за контрастни шевове на дънкови облекла.
sabaFLEX 80За всички видове еластични тъкани, трикотаж и плетива в областта на изработката на бельо, бански костюми, за спортно облекло и облекло за свободното време, домашен текстил и медицински текстил и облекло, специално за високоеластични платове в дамското и мъжко облекло.
sabaFLEX 120За всички видове еластични тъкани, трикотаж и плетива в областта на изработката на бельо, бански костюми, за спортно облекло и облекло за свободното време, домашен текстил и медицински текстил и облекло, специално за високоеластични платове в дамското и мъжко облекло.
sabac SPA 120Като долен конец за матраци, юргани, спални чували и за ватирано облекло при всички прави многоиглени машини със совалка.
Serafil STP 120/2Като долен конец за матраци, юргани, спални чували и за ватирано облекло при всички прави многоиглени машини със совалка. 
Transfil 20В зависимост от линейната плътност за тежки тъкани, технически текстил, кожени изделия, пердета, декорации както и за етикети и зачиствания.
Transfil 30В зависимост от линейната плътност за тежки тъкани, технически текстил, кожени изделия, пердета, декорации както и за етикети и зачиствания.
Transfil 50В зависимост от линейната плътност за тежки тъкани, технически текстил, кожени изделия, пердета, декорации както и за етикети и зачиствания.
Transfil 70В зависимост от линейната плътност за тежки тъкани, технически текстил, кожени изделия, пердета, декорации както и за етикети и зачиствания.
Transfil 110В зависимост от линейната плътност за тежки тъкани, технически текстил, кожени изделия, пердета, декорации както и за етикети и зачиствания.
META 30За ефектни украсителни шевове на дамски облекла, дънкови и кожени изделия.
NEOX 10Използва се при изработката на колани (обезопасителни и предпазни колани)
NEOX 10 multicolourЕфектен декоративен конец за зиг-заг в тапицерии, чанти и други изделия от кожа, тежки тъкани и технически текстил
NEOX 15Използва се при изработката на колани (обезопасителни и предпазни колани)
NEOX 20Използва се при изработката на колани (обезопасителни и предпазни колани)
NEOX 20 multicolourЕфектен декоративен конец за зиг-заг в тапицерии, чанти и други изделия от кожа, тежки тъкани и технически текстил
NEOX 30Използва се при изработката на колани (обезопасителни и предпазни колани)
NEOX 30 multicolourЕфектен декоративен конец за зиг-заг в тапицерии, чанти и други изделия от кожа, тежки тъкани и технически текстил
NEOX 40Използва се при изработката на колани (обезопасителни и предпазни колани)
NEOX 60Използва се при изработката на колани (обезопасителни и предпазни колани)

SabaC SPA пашкули се предлагат в размери 10 и 11, опаковани в кутии по 1 кг.
Serafil STP пашкули се предлагат в размери 10 и 11, сортирани в кутии по 100 броя.

SPA = насипно опаковани.
STP = сортирано опаковани.

Конус
Конус
Макара
Макара
Конус с основа
Конус с основа
Пашкул
Пашкул
© Amann.bg - 2009-2019 | изработено от енигра